Muay krém: Tradičný thajský liek na uvoľnenie svalov a zmiernenie bolesti

Thajská kultúra je bohatá na tradičné metódy liečby a starostlivosti o telo. Jedným z tradičných produktov, ktorý sa stal populárnym aj mimo Thajska, je Muay krém. Obsahuje bylinné zložky a mentol, a je široko používaný na zmiernenie bolesti a uvoľnenie svalov.

muay krém

História Muay krému

Namman Muay sa vynašiel takmer pred sto rokmi a je jedným z najlepšie strážených tajomstiev Thajska. V thajčine “Namman” znamená masť a “Muay” box, čiže Namman Muay znamená masť na box.

Špeciálna receptúra masti sa datuje od roku 1937, ktorú vyrobil bylinkár a lekárnik Thongtos Intratat. Bol nadšencom boxu a zároveň majiteľom telocvične, kde chcel pomôcť svojim boxerom rýchlejšie sa zahriať pred boxerskými zápasmi. Presnú receptúru masti vyrobenú z esenciálnych olejov z miestnych bylín poznala iba rodina Thongtosovcov a receptúra sa prenášala z generácie na generáciu výlučne ústnym podaním. 

Až v roku 1960 sa prvé produkty pripravili na komerčné využitie a Namman Muay sa oficiálne označil za prvú boxerskú masť na svete. Thongthot Intarathat vtedy založil farmaceutickú spoločnosť pod názvom Devakam Apothecary Hall., ktorá po prvýkrát začala vyrábať produkty oficiálne známe pod názvom MUAY (Namman Muay).

Dnes nenájdete fanúšika Muay Thai telocvične, boxerského podujatia alebo bojových umení, ktorý by nepoznal mnohé výhody už legendárnych produktov Namman Muay. V súčasnosti sa predáva po celom svete, no výroba sa sústreďuje výlučne v Thajsku zo starostlivo vybraných miestnych surovín.



história muay krém

história muay krém

Zloženie a účinky Muay krému

Krém Muay sa skladá z rôznych bylinných extraktov, ktoré majú protizápalové a uvoľňujúce účinky. Medzi tieto byliny patrí napríklad zázvor, cajeput a citronelová tráva. Mentol je ďalšou zložkou, ktorá poskytuje chladivý efekt a pomáha zmierňovať bolesť. Táto kombinácia zložiek je ideálna na masáž svalov a kľúčová pre úľavu od bolesti a napätia.

Namman Muay krém je vhodný pre dospelých aj starších ľudí. Pre svoje účinky sa odporúča:

  • pri bolestiach svalov, kĺbov
  • pri opuchoch, podliatinách 
  • a pri regenerácií modrín a výronov.

Muay krém dokonale preniká do svalov s hrejivým a chladivým účinkom. Rýchlo sa vstrebáva do pokožky, ktorá po aplikácií zostáva čistá a nelepivá. 

Ak hľadáte prirodzený spôsob, ako zmierniť svalové bolesti a napätie, krém Muay môže byť pre vás ideálnym riešením.

Produkty Namman Muay aj v lekárňach LeMedic

 

10.11.2023 v čase od 12.00 do 17.00 h budete mať možnosť vyskúšať produkty Namman Muay aj v našej lekárni LeMedic v HM TESCO Bardejov.

Tieto produkty majú preukázané účinky pri zmierňovaní bolesti svalov a kĺbov. Aby sme vám urobili tento deň ešte príjemnejším, poskytneme vám 15% zľavu na tieto výrobky. Naši odborníci budú k dispozícii, aby vám poskytli informácie a odpovedali na vaše otázky. Tešíme sa na vašu návštevu!


Autor