Ako vhodne obuť deti do školy a škôlky?

15.08.2023 | NovinkyZdravie #protetika

Obdobie nástupu do školy a škôlky prináša radostné chvíle, no zároveň vyžaduje starostlivé plánovanie, ktoré zahŕňa aj zodpovedný výber obuvi. Zdravý rast a pohodlný vývoj detských nôh sú nesmierne dôležité. Ako správne vybrať detskú obuv?

Správna voľba obuvi pre deti

Pri výbere obuvi pre deti je kľúčové zabezpečiť, aby nohy mali dostatočný priestor na pohyb a rast. Na trhu je množstvo značiek kvalitnej detskej obuvi, medzi ktoré patrí aj slovenská značka PROTETIKA. V ponuke má pestré možnosti detských prezuviek, tenisiek a vychádzkovej obuvi. Výhodou prezuviek je rýchla výmena obuvi a jednoduché nasadenie. Na druhej strane, tenisky sú ideálne na aktívne dni plné hry a športových aktivít. Vychádzková obuv je zase skvelou voľbou na dlhšie prechádzky a výlety.

Detské prezuvky: Rýchla výmena a komfort

Prezuvky sú praktickým riešením pre deti v škole a škôlke. Vhodná prezuvka má byť priestranná a vzdušná. Disponuje regulovateľným zapínaním, ktoré je prispôsobené nôžke dieťaťa. Postačí, ak je upevnená päta a členok. Podstatný je však materiál, z ktorého je prezuvka vyrobená. Uprednostnite prírodný materiál, ten chráni detskú nohu pred vlhkosťou a zlepšuje celkový komfort. 

Pre detské nôžky voľte kvalitné detské sandále PROTETIKA, ktoré sú anatomicky tvarované pre optimálny vývoj nohy. Poskytujú dostatočný priestor pre prsty a oblúky, čím sa zabezpečuje zdravý rast a prevencia proti deformáciám.

detské prezuvky

Tenisky: Energia a pohyb bez obmedzení

Tenisky sú výborným spoločníkom pre aktívnejšie dni v škole či škôlke. Optimálne majú zapínanie na šnúrky, aby noha dobre držala a členky spolu so špičkami sa chránili. Neodmysliteľnou súčasťou je protišmykový dezén. 

Detská vychádzková obuv: Pohodlie pre prechádzky a výlety

Vychádzková obuv je vhodná pre dlhšie prechádzky a výlety, kde deti objavujú svet okolo seba. Dôležité je, aby takáto obuv ponúkala dostatočnú podporu pre chodidlo a zabezpečovala pohodlie počas dlhších trás. Má mať dobre padnúci strih, regulovateľné zapínanie na suchý zips a má pevne držať päty v správnej polohe. Pre menšie deti ideálne siaha až po členky.

detská vychádzková obuv

PROTETIKA v LeMedic lekárňach

Obuv PROTETIKA kombinuje štýlový dizajn so zdravými výhodami. Je navrhnutá tak, aby poskytovala správnu oporu nohám a pomáhala predchádzať možným problémom s chodidlami.

V LeMedic lekárni HM TESCO a LeMedic lekárni Medius sme pripravení na nový školský rok zásobami prezuviek a detskej vychádzkovej obuvi zn. PROTETIKA. Náš odborný personál Vám s radosťou zmeria špeciálnym meračom nôžky vašich ratolestí a poradí s výberom strihu obuvi. 


Autor